Buitenstallen - Stallenbouw de Lingewaerd
PDF Afdrukken E-mail
Buitenstallen:Wij produceren aluminium buitenstallen die door ons modulaire systeem zeer divers zijn.
Aluminium is een materiaal dat bij uitstek geschikt is voor gebruik in paardenstallen, doordat het sterk en licht is. Tevens behoeft het geen nabewerking meer zoals bij staal, waardoor het ook na mechanische beschadigingen niet verandert. Het principe van onze stallen gaat uit van standaardelementen van 1,5 meter breed.
Doordat ook onze deurelementen dezelfde maat hebben kan op elke willekeurige plaats een toegang worden gemaakt.

De standaard staldeur is in twee delen open te maken, waarbij de bovenzijde is voorzien van gelaagd glas of tralies. Elk veelvoud van deze 1,5 meter kunnen wij in een gebouw verwerken zodat er bijvoorbeeld stallen ontstaan van 3 x 3 meter of 3 x 4,5 meter. Uiteraard kunnen wij ook maatwerk maken, waardoor we elke maat stal kunnen leveren. Deze elementen kunnen worden opgevuld met kunststof stalplanken of hardhout.

Onze kunststof planken zijn leverbaar in de kleuren bruin, zwart, groen en beige en worden vervaardigd uit volkern, gerecycled kunststof. Deze planken betrekken wij bij een gerenommeerde producent, die door zijn jarenlange ervaring een product hebben heeft ontwikkeld dat bijzonder goed geschikt is voor onze stallen.
Het hardhout dat wij leveren is van zeer goede kwaliteit, zodat het zeer geschikt is en een mooie landelijke uitstraling garandeert. De dakconstructie wordt vervaardigd uit aluminium, voorzien van vuren gordingen.
Het dak kan afgewerkt worden met golfplaten, dakpannen of bijvoorbeeld riet. De zijkanten van het dak worden voorzien van dubbelwandig smoke-bruin polycarbonaat, dat sterk, isolerend en lichtdoorlatend is.
Hieronder ziet u voorbeelden van een aantal stallen die wij geproduceerd hebben en enkele mogelijkheden.
Klik op een type dat u aanspreekt om meer informatie te zien
of klik op [contact] voor een passende offerte voor uw situatie!


altalt


 
Model: Bratislava duo

Twee stallen van 3 bij 3 meter met een overstek van 50 centimeter. Het dak is een zogenaamd lessenaarsdak.
Model: Budapest duo

Twee stallen van 3 bij 3 meter met een overstek van 1,5 meter. Het dak is een zogenaamd zadeldak.Model: Dublin

Twee stallen van 3 bij 3 meter en een opslag van 4,5 bij 4,5 meter. Voor de stallen bedraagt het overstek 3 meter, voor de opslag is het overstek 1,5 meter. In de opslag zijn grote openslaande deuren gemonteerd die afsluitbaar zijn.
Model: London

Drie stallen van 3 bij 3 meter en een merrie-veulenstal van 3 bij 4,5 meter. Het overstek bedraagt 1,5 meter. Optioneel is de merrie-veulenstal ook uit te voeren als opslag met een deur uit een geheel.
Model: Lissabon

Drie stallen van 3 bij 3 meter en een opslagruimte van 3 bij 6 meter. Het overstek voor de stallen bedraagt 3 meter. Onder de luifel worden drie staanders geplaatst waaraan paarden eventueel kunnen worden vastgezet.Model: Kopenhagen

Vier stallen van 3 bij 3 meter en een opslag van 6 bij 4,5 meter. Aan de achterzijde van de stallen is een voergang aanwezig van 1,5 meter breed. Vanuit de stallen is deze gang toegankelijk door middel van schuifdeuren. In de opslag zijn afsluitbare deuren gemonteerd. Het overstek aan de voorzijde van het gehele gebouw bedraagt 1,5 meter.


 

Model: Stockholm

Drie stallen van 3 bij 3 meter met twee merrie-veulen stallen of opslagruimtes. Voor de stallen bevindt zich een luifel van 3 bij 9 meter die ideaal te gebruiken is voor het bijvoorbeeld opzadelen van paarden.
Model: Paris

Drie stallen van drie bij 3 meter, een merrie-veulenstal van 3 bij 6 meter en een opslag van 6 bij 6 meter. Voor de stallen bevindt zich een overstek van 3 bij 9 meter. De opslag is tevens uit te voeren met grote openslaande deuren zodat er een makkelijke ingang voor bijvoorbeeld een aanhanger ontstaat.Model: Vienna

Drie stallen van 3 bij 3 meter in een gebouw van 9 bij 9 meter. Aan de binnenzijde van dit gebouw zijn de stallen uitgevoerd met schuifdeuren. Zowel aan de voor als aan de achterzijde zijn grote openslaande deuren geplaatst waardoor er vele mogelijkheden ontstaan voor bijvoorbeeld het stallen van een rijtuig of aanhanger.Model: Luxemburg

Vier stallen van 3 bij 3 meter, twee stallen van 3 bij 4,5 meter en een zadelkamer in een gebouw van 9 bij 10,5 meter. De zadelkamer is uitgevoerd met schuifdeur maar kan uiteraard ook als zevende stal worden gebruikt. Het gebouw is voorzien van grote openslaande deuren, die een gemakkelijke toegang geven tot het geheel.